Våre Løktyper
Hveem Nord Østre - siden 1971
En uunnværlig ingrediens
Løk er en unnværlig ingrediens i norsk matlaging. Den inneholder antioksidanter og kostfiber, og kan redusere betennelse i kroppen. Løken er også en ypperlig smaksforsterker og kan brukes både
rå og varmbehandlet. Oppbevaringstemperatur er: 0°- 2oC. Luftfuktigheten bør ikke
overstige 65% relativ fuktighet.
Hveem Nord Østre ligger på høydedraget mellom Skreia og Hoff, på vestsiden av Mjøsa.
Et av Norges beste jordbruksdistrikt.
LØKTYPER
Hveem Nord Østre - siden 1971
Gul løk
Gul løk, eller kepaløk, er det den mest populære løken i Norge. Den har en skarp smak når den er rå, men blir mildere og søtere ved steking. Kan kokes, dampes, grilles, stekes, syltes eller brukes rå. Gul løk har en lang holdbarhet ved riktig oppbevaring.
Rød løk
Rød løk har mildere smak enn gul løk, men er like rik i antioksidanter og kostfiber. Rød løken er spesielt god i salater, salsaer, taco og i andre retter der den ikke krever varmebehandling.
Hveem Nord Østre - siden 1971
Løk &
Helse
Løk inneholder forskjellige typer antioksidanter. Antioksidanter bidrar med å beskytte kroppens celler mot skade fra for eksempel infeksjoner, stress, forurensning og sykdom. Kroppen vår produserer antioksidanter selv, men det er bra å spise mat med naturlig høyt innhold av disse, slik som løk.
LEVERING
Hveem Nord Østre - siden 1971
Levering Gul løk
Hos oss kan du kjøpe:
2 stk gul løk (450-500g)
3 stk gul løk (350-400g)
4 stk gul løk (650-700g)
bunteløk (3 stk)
5,0 kg gul løk
10,0 kg gul løk
15,0 kg gul løk
1,0 kg gul løk
5,0 kg gul løk skrelt og vakuumpaket
10,0 kg gul løk skrelt
Levering Rød løk
Hos oss kan du kjøpe:
2 stk rød løk (375 - 400g)
3 stk rød løk (300-360g)
Bunterødløk (3 stk)
1,0 kg rød løk
5,0 kg rød løk
10,0 kg rød løk
5,0 kg skrelt og vakummpakket
10,0 kg rød løk skrelt
Hveem Nord Østre - siden 1971
Fokus på Miljø
Vi på Hveem Nord Østre har også fokus på miljøet. Vi er medlem av ”Grønt Punkt”, et organ som har som mål å redusere avfallsmengden og bidra til en bærekraftig utvikling. I et større perspektiv ser vi det også som viktig å kunne nyttiggjøre størst
mulig del av avlingen. Mat skal nytes – ikke kastes! Det er vår filosofi.